Vi bruger Cookies

Ved at benytte mejeri.lf.dk accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik.Du kan her læse mere om vores cookiepolitik.

World Dairy Summit 2017

På dette års mejeritopmøde, World Dairy Summit, stod det klart, at mejerisektoren står over for nogle store og i flere tilfælde modstridende udfordringer: Mens mejeriindustrien skal bidrage til at brødføde klodens hurtigt-voksende befolkning på en bæredygtig måde, vender forbrugerne i mange vestlige lande ryggen til mælken. Disse og mange andre emner blev drøftet af 960 mejerifolk fra 55 lande, der deltog i topmødet under overskriften ’Making a difference with dairy’.
Vi bringer referater og indtryk fra nogle af møderne og aktiviteterne under WDS.

16. nov 2017

World Dairy Summit 2016

Bæredygtighed var i fokus, da World Dairy Summit (WDS) blev afholdt i Rotterdam i efteråret 2016. Under overskriften ’Dare to Dairy’ var 1.200 mejerifolk fra 164 lande samlet for at diskutere mejerisektorens rolle i forhold til en bæredygtig udvikling inden for så forskellige områder som miljø, bekæmpelse af fattigdom og sult, samt større lighed mellem kønnene.

Vi bringer referater og indtryk fra nogle af møderne og aktiviteterne under WDS.

13. jan 2017

EU’s klimakrav presser dansk mælkeproduktion

Dansk mælkeproduktion er i dag den mest klimaeffektive i EU. På trods heraf bliver sektoren mødt af nogle af de strengeste krav i EU-Kommissionens 2030-plan.
Tema fortæller om elementerne i den aktuelle klimapakke. Kommentarer fra L&F og Mejeriforeningen. Ny forskning i klimavenlige køer.

07. okt 2016

Dyrevelfærd i mejeribruget

Er det dyremishandling at malke køer med henblik på at sælge mælken?
Det mener veganerne, som i stigende grad promoverer deres synspunkter på mejeribranchens og landbrugets sociale medier.
Vi sætter fokus på dyrevelfærd i dansk mælkeproduktion, og den til tider meget ophedede debat om emnet.

07. jul 2016

Optimisme i øko-land

Efter et mindre fald i indvejning og afsætning af økomælk i 2015, er der nu igen fremgang og optimisme i den økologiske mælkesektor. Vi tager temperaturen på eksporten, hjemmemarkedet og de danske økomejeriers forventninger til fremtiden.

07. jul 2016

Så kan de lære det

Når børn og unge i dag skal oplæres i madlavningens kunst eller have ny viden om mælk, mælkeproduktion og mejeribrug, er det ofte mejeribranchen, Mejeriforeningen eller Landbrug & Fødevarer, der står for undervisning og materialer.
Læs mere om hvorfor og hvordan branchen og organisationerne giver fremtidens voksne en grundlæggende viden om fødevarer og hvordan de produceres.

20. apr 2016

Mælk og klima

Dansk mælkeproduktion er i dag den mest klimavenlige i EU. Men EU’s 2030-plan kan i værste fald betyde, at mælkeproduktionen flyttes fra Danmark til mindre klimaeffektive lande.
Læs mere om dette paradoks, om mejeriernes klimaindsats, de globale udfordringer og klimatjek på en dansk malkebedrift.

03. dec 2015

World Dairy Summit 2015

Omkring 1.200 deltagere fra knap 50 lande satte i slutningen af september hinanden stævne i Vilnius i Litauen til årsmødet i den internationale mejeriorganisation IDF.
Fem danske deltagere samler op på en række af de faglige indlæg og diskussioner på World Dairy Summit 2015.

22. okt 2015

International FOOD Contest

Den 3.-4. november samles fødevarebranchens fagfolk atter i Herning til den traditionsrige udstilling og konkurrence. Læs om den dansk-engelske smørdyst, nye produkter på bordene, italienske kokkerier fra Kold College og meget mere om dette års udgave af International FOOD Contest.

22. okt 2015

Mælkekrise

Langvarigt prisfald på de globale mælkemarkeder har sendt afregningsprisen i bund.
Tema sætter fokus en af de alvorligste kriser for dansk mælkeproduktion i lang tid.

10. sep 2015


Medlemsmøde og generalforsamling i Mejeriforeningen

Mælkens image var på dagsordenen, da Mejeriforeningen afholdt sin årlige ’samling’ med medlemsmøde og efterfølgende generalforsamling. Det foregik den 12. maj på kursuscentret Koldkærgård i Skejby, hvor de godt 60 deltagere blandt andet kunne høre oplæg om sundhedstrends ved livsstilsekspert og strategisk direktør i Envision, Anne Glad, mens direktør i TNS Gallup, Martin Hoffmann, fortalte om en ny undersøgelse af danskernes holdning til mælk, og Product Manager Commoditie Ulrich Von Fürstenberg fra Euronext gav et indblik i mulighederne for at handle med mælkefutures.

04. jun 2015


31 år med mælkekvoter

HISTORISK. Siden 1984 har dansk mælkeproduktion været underlagt EU’s kvotesystem. Nu er det slut. Temaet sætter fokus på kvotesystemet historie og de seneste 31 års udvikling i de danske malkestalde.

09. apr 2015


Mælk og sundhed

TEMA Mælk er en unik fødevare med et højt indhold af vigtige næringsstoffer. Men det er også et produkt, der ofte for skyld for at være årsag til alt fra kræft til åreknuder.
Temaet samler op på den nyeste viden om mælk og mejeriprodukters sundhedsegenskaber – og giver et overblik over nogle af de væsentligste kritikpunkter.

12. mar 2015


Stor værdi i mælkens små bestanddele

TEMA Der er penge at tjene på at splitte mælken ad og udvinde dens værdistoffer.
Sådan lød meldingen i en række foredrag under Mejeribrugets Dag med fokus på laktose og specialproteiner.

11. feb 2015


Farvel til mælkekvoterne

TEMA. 1. april i år afskaffes EU’s mælkekvoter, som i 30 år har begrænset den europæiske mælkeproduktion.

09. jan 2015


10 år med 'mejeri'

TEMA 1. oktober 2004 udkom det første nummer af branchebladet ’mejeri’. Vi samler op på de forgangne 10 år i bladet og mejeribruget.

03. okt 2014


Medlemsmøde og generalforsamling i Mejeriforeningen

TEMA Årets medlemsmøde og generalforsamling i Mejeriforeningens bød på et par ualmindeligt glade modtagere af årets Mælkepris, opløftende nyheder om mælkeprotein og en formand, der konstaterede, at det hele ikke så så sort ud endda i mælkesektoren.

05. jun 2014


Private label

Salget af mejeriprodukter under detailkæderne egne mærker - private label - er steget markant i de seneste år. Arla, Thise, Coop, Naturmælk og Løgismose fortæller i dette tema om deres strategier og erfaringer med området

05. maj 2014


Nye muligheder i foodservice

TEMA Flere mejerier og andre aktører med tilknytning til branchen oplever stigende afsætning til foodservice-sektoren. På Danmarks største foodservice-messe - Foodexpo i MCH Messecenter Herning - var der i år særligt fokus på økologi. Regeringens plan om, at 60 pct. af råvarerne i den offentlige sektor (kantiner m.m.) i 2020 skal være økologiske, forventes at give nye vækstmuligheder for små og store leverandører til sektoren. Bladet mejeri tog en tur til Herning for at høre nærmere om mejeriernes samarbejde med foodservice-sektoren, nye produkter og andre tiltag

04. apr 2014


Røre i økomælken

Er de økologiske mælkeproducenter på vej over i den konventionelle driftsform, hvor det er lettere at udvide produktionen, når kvoterne forsvinder i 2015?
Tema sætter fokus på øko-mælkens aktuelle udfordringer i Danmark. Interviews mælkeproducenter samt repræsentanter for Arla, Naturmælk, Thise, Coop og Landbrug & Fødevarer.

07. feb 2014


2014

KRYSTALKUGLEN Store, internationale mejerifusioner. Politisk vilje til vækst i fødevarebranchen. Bedre økonomi for mælkeproducenterne. Mere skyr på butikshylderne, og forbrugere, der elsker discount og kræver mere end et ø-mærke og en god historie for at betale ekstra for mejeriprodukterne.
Sådan lyder nogle af forudsigelserne fra en række af de mejerifolk og andre fagfolk og eksperter, som mejeri har bedt om at kigge lidt i mejeribranchens krystalkugle for 2014.
Læs mere om deres bud på den nære fremtid i dette tema.

10. jan 2014