Forskning og uddannelse

Danmark er i dag førende inden for produktion af mejeriprodukter. Det skulle vi også helst være i fremtiden. Forskning og uddannelse er to væsentlige elementer, når det gælder om at sikre en fortsat succes for erhvervet. Herunder kan du klikke videre og læse om den forskning, som mejeriindustrien i fællesskab har sat i gang samt om uddannelsesmulighederne inden for mejerierhvervet og følgeindustrien.

Forskning

Mejerierne har siden 1990 investeret et trecifret millionbeløb i forskning på universiteterne via Mejeribrugets ForskningsFond. Læs mere om ...

Uddannelse

Mejeriindustrien har brug for arbejdskraft på alle niveauer og sørger desuden for løbende efteruddannelse. Herunder kan du læse om, hvad det...

Julen er planlægning, planlægning, planlægning …

Julemåneden kræver et ekstra stort planlægningsarbejde på både mejerier og i detailhandlen for at sikre danskerne fløde til risalamanden og smør til både rugbrødet og vaniljekransene.

Læs mere

Julesalg fyrer op under ostebutikkers succes

Den i forvejen gode omsætning i mejeriernes ostebutikker får et voldsomt løft i december. Blandt julens ostehit er Arla Unikas Krondild, Sort Kloster fra Thise Mejeri og Mammen Mejeriernes Havarti med knas.

Læs mere

12 års vækst i den økologiske mejerieksport er brudt

De danske mejerier eksporterede i 2018 økologiske produkter for i alt 1,5 mia. kr. Det er 75 mio. kr. mindre end i 2017.

Læs mere