Erhvervsfaglige mejeriuddannelser

Kold College ved Odense danner sammen med mejerivirksomhederne rammen om de erhvervsfaglige uddannelser til Mejerist og Procesuddannelsen med speciale i mejeridrift.

Mejeristuddannelsen
Mejeristuddannelsen tilbyder en spændende, faglig og praktisk indgangsvinkel til mejeribruget, hvor du uddannes i mejerilære – dvs. produktion af ost, konsummælk, smør og mælkepulver. Du har også fag som maskinlære og virksomhedsøkonomi. I de enkelte fag får du rig mulighed for at afprøve teorien i praktiske øvelser i træningsmejeriet på Kold College ved Odense. Uddannelsen består af et grundforløb samt et hovedforløb, der veksler mellem praktikperioder og skoleforløb. I praktiktiden, der foregår på en arbejdsplads, bliver du oplært i de arbejdsopgaver, som hører til uddannelsen. Du afslutter uddannelsen med en svendeprøve.

Mejeristen arbejder bl.a. med produktion, logistik, miljøstyring, hygiejne, og produktkvalitet.

Fakta om mejeristuddannelsen

Varighed:
I alt 3 år, der veksler mellem praktikperioder og skoleforløb.

Adgangskrav:
9. eller 10. klasse eller tilsvarende.

Undervisning:
Klasseundervisning og praktiske øvelser i træningsmejeriet på Kold College ved Odense. Erhvervspraktik.

Udbyder:
Kold College, der er Danmarks eneste mejeriskole.

Læs mere:
https://www.koldcollege.dk/eud/levnedsmiddel/mejerist/

Procesteknologuddannelsen med speciale i mejeridrift
Uddannelsen til procesteknolog med speciale i mejeridrift er en 2-årig videregående uddannelse på Kold College ved Odense. Her får du mulighed for yderligere at dygtigøre dig inden for mejeriområdet. Du specialiserer dig og kan bygge oven på fx mejeristuddannelsen, ligesom du som procesteknolog kan læse videre til mejeriingeniør. Mange procesteknologer er beskæftiget som projektledere og koordinatorer, som produktudviklere, produktions- og driftsledere, samt beskæftiget inden for teknisk salg og service. 

Fakta om procesuddannelsen med speciale i mejeridrift

Varighed:
2-årig videregående uddannelse.

Adgangskrav:
Mejerist eller gymnasial baggrund.

Undervisning:
Klasseundervisning og praktiske øvelser i træningsmejeriet på Kold College.
Erhvervspraktik. Specialedelen kan indeholde et studieophold på en mejerivirksomhed, ligesom der skal udarbejdes et afsluttende projekt.

Udbyder:
Kold College.

Læs mere:
Kold College: https://www.eal.dk/uddannelser/procesteknolog/
Danske Mejeristers Fagforening: http://www.mejeristen.dk/

Japanere besøgte Barrit Mejeri

En delegation af japanske politikere og ambassadefolk er i øjeblikket på rundtur i Danmark for at hente inspiration til udvikling af fødevareproduktionen i Japan. Onsdag kiggede de inden for hos det lille Barrit Mejeri ved Juelsminde.

Læs mere

Eksplosiv vækst i salget af laktosefri produkter

Forbruget af mejeriprodukter uden laktose er steget 250 pct. siden 2015. Tendensen fortsætter, vurderer en analytiker.

Læs mere

Nærkontakt med landbruget

1.500 børn og voksne blev klogere på mælkeproduktion til Åbent Landbrug på gården St. Hessel i går søndag.

Læs mere