Sådan arbejder mejerisektoren med bæredygtighed

Biogasanlæg på gården, genbrug af varme på mejeriet og gode råd til sammensætning af klimavenlige måltider. Nyt magasin om bæredygtighed i mejerisektoren sætter fokus et udvalg af de mange initiativer, der skal medvirke til at gøre dansk mejeribrug klimaneutralt i 2050. Hent magasinet her.

’Klimaneutral mejerisektor 2050: Fra mark til middagsborg’. Under den overskrift afholder Mejeriforeningen den 23. oktober en stort anlagt bæredygtighedskonference på Christiansborg. I forbindelse med konferencen er der udgivet et 70 siders magasin, som beskriver en række af de meget forskellige initiativer, der skal gøre produktion og forbrug af mejeriprodukter mere bæredygtig.

Læs eller download magasinet her (PDF)

Julen er planlægning, planlægning, planlægning …

Julemåneden kræver et ekstra stort planlægningsarbejde på både mejerier og i detailhandlen for at sikre danskerne fløde til risalamanden og smør til både rugbrødet og vaniljekransene.

Læs mere

Julesalg fyrer op under ostebutikkers succes

Den i forvejen gode omsætning i mejeriernes ostebutikker får et voldsomt løft i december. Blandt julens ostehit er Arla Unikas Krondild, Sort Kloster fra Thise Mejeri og Mammen Mejeriernes Havarti med knas.

Læs mere

12 års vækst i den økologiske mejerieksport er brudt

De danske mejerier eksporterede i 2018 økologiske produkter for i alt 1,5 mia. kr. Det er 75 mio. kr. mindre end i 2017.

Læs mere